VVR eist heropening onderzoek vliegtarieven

door Eric Mahabier

De Ware Tijd, 13/08/2012

 

DEN HAAG - De Vereniging van Reizigers (VVR) vraagt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) naar heropening van het onderzoek naar de hoogte van de vliegtarieven op de Mid- Atlantische route. Na een klacht van de VVR onderzocht de NMa in 2011 of de KLM en de SLM geen ‘excessieve’ tarieven hanteren op de route Amsterdam-Paramaribo vice versa.

De NMa heeft in juni een hoorzitting over dit rapport gehouden met de VVR, de KLM en de SLM. Na de zomervakantie oordeelt de NMa als het onderzoeksrapport al dan niet bekrachtigd wordt. “Wij eisen heropening van het onderzoek. Want de reisorganisaties en de consumentenorganisaties zijn niet gekend. Anders gaan we in hoger beroep”, dreigt VVR-voorzitter Mahin Jankie.


dWT archieffoto
Vertegenwoordigers van de Vereniging van Reizigers en SP-Tweede Kamerlid Farshad Bashir druk in overleg tijdens de schorsing van de hoorzitting die door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) over de vliegtarieven in juni 2012 was uitgeschreven.

De NMa heeft intussen het verslag van de hoorzitting vorige week naar de VVR, de KLM en de SLM voor commentaar verzonden. Ze hebben een week de tijd op het verslag te reageren. De VVR heeft intussen een schriftelijk interview gehad met Does & Cadushi Tours over onder andere de hoogte van de vliegtarieven. De vertegenwoordigers van Does & Cadushi Tours waren in juni ook bij de hoorzitting aanwezig. “Wij als VVR hebben toen niet de gelegenheid gehad Does vragen te stellen en die doen we dus nu schriftelijk. Dit sturen we mee naar de NMa”, zegt Jankie. Tijdens de hoorzitting produceerde Does & Cadushi Tours een verklaring van de ex-directeur van de SLM, Robby Lachmising. Uit de verklaring die bij een notaris in Paramaribo is afgelegd blijkt dat de KLM de SLM jaren heeft weerhouden om tot een samenwerking met Does & Cadushi Tours te komen voor de aanbieding van onder meer chartervluchten en pakketreizen op de route Amsterdam-Paramaribo en omgekeerd.-.

 

http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=37&id=108971

 

 

www.vvso.euModify Website

© 2000 - 2013 powered by
Doteasy Web Hosting